logo
ENGLISH

Δράσεις του Τμήματος Περιβάλλοντος στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Ανάπτυξης 2023

ShareThis
Δημοσίευση: 21-09-2023 12:21 | Προβολές: 1632
image

Το πρόγραμμα σπουδών και τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του Τμήματος Περιβάλλοντος (Τ.Π.) του Ιονίου Πανεπιστημίου είναι συνυφασμένα με πρωτοβουλίες και δράσεις που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την προώθηση και υλοποίηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Development Goals – SDGs). Σε αυτό το πλαίσιο και έχοντας ως στόχους την ευαισθητοποίηση και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών σε θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης, το Τ.Π. υλοποιεί τις ακόλουθες δράσεις κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Ανάπτυξης 2023 (18 Σεπτεμβρίου έως 8 Οκτωβρίου). Οι δράσεις έχουν ήδη υποβληθεί στην πλατφόρμα ESDW (https://esdw.eu/).

Μια πολυπληθής ομάδα του Τ.Π. απαρτιζόμενη από πέντε μέλη ΔΕΠ, μία ακαδημαϊκή υπότροφο, δύο υποψήφιους διδάκτορες, τρεις μεταπτυχιακούς φοιτητές/απόφοιτους, 17 προπτυχιακούς φοιτητές/απόφοιτους, καθώς και δύο μεταπτυχιακούς απόφοιτους Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων που πραγματοποίησαν μεταπτυχιακή διατριβή ή πρακτική άσκηση στο Τ.Π. μέσω του Προγράμματος Erasmus και Διμερών Συνεργασιών, θα συμμετάσχει στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Οικολογικής Εταιρείας (HELECOS-11) που θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Πατρών στις 4-7 Οκτωβρίου 2023 (http://helecos11.upatras.gr/).

Η ομάδα του Τ.Π., σε συνεργασία με ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού, θα παρουσιάσει στο HELECOS-11 συνολικά 22 προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις οι οποίες καλύπτουν ευρύ φάσμα ερευνητικών αντικειμένων όπως η περιβαλλοντική επιστήμη και η βιώσιμη ανάπτυξη, η προστασία και διαχείριση των χερσαίων και θαλάσσιων οικοσυστημάτων και της βιοποικιλότητάς τους.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα, ένα μέλος ΔΕΠ του Τ.Π. συμμετέχει σε εργασία που θα παρουσιαστεί στο “36th International Conference of Electrical Drives and Power Electronics” (EDPE 2023, Σλοβακία, 25-27 Σεπτεμβρίου 2023) με αντικείμενο τις πιθανές αιτίες υποβάθμισης της ηλεκτρικής ισχύος σε θαλάσσια μεταφορικά μέσα και τη συσχέτισή/αντιμετώπιση των αιτιών με νέες τεχνολογίες οι οποίες χρησιμοποιούνται για τον περιορισμό των επικίνδυνων αέριων ρύπων με αρνητικές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία και το θαλάσσιο περιβάλλον.

Τέλος, το παραπάνω διάστημα έχει προγραμματιστεί η υποστήριξη πτυχιακών/διπλωματικών εργασιών που σχετίζονται με σύγχρονες πράσινες τεχνολογίες οι οποίες υπηρετούν την περιβαλλοντική αειφορία και τη βιώσιμη οικονομία. Μέρος των αποτελεσμάτων των πτυχιακών εργασιών θα παρουσιαστούν στο ΙΒ' Διεθνές Πανιόνιο Συνέδριο που θα διοργανωθεί στη Ζάκυνθο στις 18-21 Οκτωβρίου 2023.

 

 


Επιστροφή
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας