Αικατερίνη Καμπάση - Διευθύντρια ΔΠΜΣ (Τμήμα Περιβάλλοντος)
Καθηγήτρια και Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Το 1999 έλαβε το πτυχίο της Πληροφορικής και το 2003 υποστήριξε τη διδακτορική της διατριβή στο ίδιο τμήμα και έλαβε το τίτλο με βαθμό ‘Άριστα’. Το ερευνητικό της έργο έχει δημοσιευθεί σε 39 έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει περισσότερες από 90 δημοσιεύσεις σε βιβλία με συλλογές άρθρων, διεθνή και εθνικά επιστημονικά συνέδρια καθώς και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά. Το έργο της είναι διεθνώς αναγνωρισμένο αφού έχει περισσότερες από πολλές ετεροαναφορές και συμμετέχει σε 400 περίπου επιστημονικές επιτροπές συνεδρίων ως μέλος ή ως κριτής και σε 50 επιστημονικά περιοδικά ως κριτής. Τα ενδιαφέροντα της είναι στην ανάπτυξη ευφυών συστημάτων για το περιβάλλον, τον πολιτισμό και τον τουρισμό, στην ανάπτυξη εξατομικευμένου λογισμικού και εκπαιδευτικού λογισμικού, στην κινητή τεχνολογία λογισμικού και γενικότερα στην τεχνολογία πολιτισμικού λογισμικού. Ειδικότερα, έχει συγγράψει ερευνητικές εργασίες ανάπτυξης ή μελέτης βιβλιογραφίας πολιτισμικού λογισμικού και αξιολόγησης του.
Ανδρέας Γιαννακουλόπουλος - Μέλος (Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας)
Καθηγητής και Πρόεδρος στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, όπου διδάσκει μαθήματα σχετικά με την επικοινωνία στο Διαδίκτυο και τις τεχνολογίες του Ιστού. Είναι κάτοχος πτυχίου στα Οικονομικά και προπτυχιακού και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Επικοινωνία και τα Μ.Μ.Ε. από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Λογική από το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ και διδακτορικού τίτλου από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα διατριβής την προσβασιμότητα στον παγκόσμιο ιστό. Το δημοσιευμένο έργο του εστιάζει σε ζητήματα ευχρηστίας και προσβασιμότητας, τη χρήση του διαδικτύου στην εκπαίδευση και τη διαδικτυακή επικοινωνία. Παράλληλα έχει εκτενές εφαρμοσμένο έργο στον δημιουργικό σχεδιασμό και την ανάπτυξη διαδικτυακών εφαρμογών και συστημάτων διαχείρισης περιεχομένου. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται οι σύγχρονες τάσεις στον σχεδιασμό της διάδρασης, η θεωρία υπερκειμένου, οι μορφές διαμεσικότητας και η αρχιτεκτονική πληροφοριών.
Αριστοτέλης Μαρτίνης - Μέλος (Τμήμα Περιβάλλοντος)
Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου, με γνωστικό αντικείμενο «Διαχείριση Φυσικού Περιβάλλοντος και Βιώσιμη Ανάπτυξη». Είναι Πτυχιούχος Δασοπονίας και & Διαχείρισης Φυσικών Πόρων από το ΤΕΙ Λάρισας, Παιδαγωγικών Σπουδών από την ΑΣΠΑΙΤΕ, κάτοχος M.Sc. και Ph.D από το Πανεπιστήμιο Paul Valery – Montp. III Γαλλία. Εργάστηκε στο Υπουργείο & Αγροτικής Ανάπτυξης, Τμήμα Χαρτογράφησης Δασών και Ταξινόμησης γαιών και ως καθηγητής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Από το 2005 εργάζεται στο Τμήμα Τεχνολόγων Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και από το 2019 στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου. Συμμετείχε σε πολλά διεθνή και ελληνικά επιστημονικά συνέδρια, είναι συγγραφέας εργασιών σε διεθνή περιοδικά και σε επιστημονικές εκδόσεις και τόμους και συμμετείχε ως επιστημονικός υπεύθυνος ή επιστημονικός συνεργάτης σε πολλά εθνικά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα. Η κύρια έρευνά του είναι στα αντικείμενα της Βιώσιμης Ανάπτυξης, Περιβαλλοντικής Πολιτικής, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και στη Διαχείριση και Αποκατάσταση Χερσαίων Μεσογειακών Οικοσυστημάτων.
Αγνή Παπαδοπούλου - Μέλος (Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας)
Αναπλήρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Διδάσκει Διδακτική της Τέχνης και Δημιουργικές Τεχνολογίες. Σπούδασε Θέατρο και Παιδαγωγικά. Εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στην ΑΣΚΤ Θεσσαλονίκης. Έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις, γράψει θέατρο και είναι επιμελήτρια κειμένων. Είναι ακαδημαϊκή υπεύθυνη και συντονίστρια του Ειδικού Προγράμματος Πιστοποίησης Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Κωνσταντίνος Ποϊραζίδης - Μέλος (Τμήμα Περιβάλλοντος)
Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Περιβάλλοντος, της Σχολής Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου. Έλαβε το πτυχίο του από το Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. το 1989 και το διδακτορικό του δίπλωμα από το Τμήμα Βιολογίας του Α.Π.Θ. το 2003. Το γνωστικό αντικείμενο της διατριβής του αφορούσε: Ζωολογία, Οικολογία Άγριας Ζωής, Χαρτογράφηση και Οικολογική ανάλυση Προστατευόμενων Περιοχών. Εργάστηκε ως διδάσκων βάσει του Π.Δ. 407/80 στο Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με έδρα την Ορεστιάδα και από το 2008 εργάζεται στο Τμήμα Περιβάλλοντος, στη Ζάκυνθο ως μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα βρίσκονται σε αντικείμενα όπως: Ερμηνεία και οικολογική ανάλυση φυσικού περιβάλλοντος, Ανάπτυξη γεωχωρικών μοντέλων και χωρική μοντελοποίηση οικολογικών δεδομένων Ανάλυση της δομής του τοπίου, Ανάλυση και ερμηνεία τάσης πληθυσμιακών δεδομένων πανίδας, Διαμόρφωση μεθόδων καταγραφής και συστηματικής επιστημονικής παρακολούθησης, Ποιοτικές αναλύσεις για την οικοτουριστική ανάπτυξη και αξιολόγηση αντιλήψεων, Ζώνωση προστατευόμενων περιοχών, Οικοσυστημικές Υπηρεσίες. Το ερευνητικό έργο του, περιλαμβάνει 47 άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά μετά από κρίση (με συνολικό δείκτη απήχησης > 78) και h-index = 15 με περισσότερες από 730 αναφορές, 16 κεφάλαια σε βιβλία με συλλογές άρθρων μετά από πλήρη κρίση, και πλήθος δημοσιεύσεων (> 40) σε διεθνή συνέδρια και ελληνικά συνέδρια μετά από κρίση. Συμμετείχε στην ερευνητική ομάδα 32 ερευνητικών έργων / δράσεων επιχορηγούμενων από εθνικά ή διεθνή προγράμματα, με αντικείμενο τη διαχείριση και παρακολούθηση συνιστωσών του φυσικού περιβάλλοντος και της χωρικής ανάλυσης.