Το Τμήμα Περιβάλλοντος και το Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου θα οργανώσουν από κοινού και θα λειτουργήσουν από το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) με τίτλο «Διατήρηση & Διαχείριση Πολιτισμικής Κληρονομιάς» (Preservation & Management of Cultural Heritage), σύμφωνα με τις διατάξεις της απόφασης αυτής και τις διατάξεις του ν. 4485/2017.

Το μεταπτυχιακό απευθύνεται κυρίως σε ΠΕ και ΤΕ πτυχιούχους συντήρησης έργων τέχνης και αρχαιοτήτων, αρχαιολόγους, ιστορικούς, μουσειολόγους, βιβλιοθηκονόμους, αρχειονόμους, διαχειριστές συλλογών, εικαστικούς, εκπαιδευτικούς και θετικών επιστημών, όπως φυσικοί, χημικοί, μηχανικοί κ.α. και στους αποφοίτους των τμημάτων του Ιονίου Πανεπιστημίου που θέλουν να εξειδικευτούν στη διαχείριση και διατήρηση των πολιτισμικών αγαθών.

Με λίγα λόγια

 • Μεταπτυχιακό σχεδιασμένο από δύο Πανεπιστημιακά τμήματα
 • Απευθύνεται σε ΠΕ ή ΤΕ συντηρητές έργων τέχνης & αρχαιοτήτων, αρχαιολόγους, ιστορικούς, βιβλιοθηκονόμους, αρχειονόμους, διαχειριστές συλλογών, εκπαιδευτικούς, μουσειολόγους κ.α.
 • 50% του προγράμματος εξ ’αποστάσεως  
 • Έναρξη μόνο το χειμερινό εξάμηνο
 • Αριθμός εισακτέων (25)
 • Τρία εξάμηνα σπουδών
 • Ένα μήνα πρακτική άσκηση σε Πολιτιστικό φορέα (σχεδιάζεται και προτείνεται από τους Καθηγητές ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε φοιτητή/τριας)
 • Δίκτυο Μουσείων Ιονίων Νήσων 
 • Ορισμένα από τα δια ζώσης μαθήματα θα πραγματοποιούνται Σάββατο πρωί – απόγευμα ή/και Κυριακή πρωί, ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν και μεταπτυχιακοί/ κές φοιτητές/ τριες που εργάζονται ή διαμένουν σε άλλες περιοχές της χώρας.
 • 90 ΕCTS
 • Χαμηλά δίδακτρα με δόσεις 1900 € για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 (Προβλέπεται απαλλαγή διδάκτρων βάσει οικονομικών κριτηρίων και χορήγηση υποτροφίας)

Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων εαρινού εξαμήνου
Δημοσίευση: 26-01-2023 22:03
Δείτε στο συνημμένο αρχείο το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου ακ. έτους 22-23 για το ΔΠΜΣ " Διατήρηση & Διαχείριση Πολιτισμικής Κληρονομιάς". Τα μαθήματα ξεκινούν τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023 και ολοκληρώνονται την Τρίτη 30/5/2023.
29ος Φοιτητικός Διαγωνισμός Economia
Δημοσίευση: 05-10-2022 09:21
Για 29 συνεχή χρονιά διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Ομίλου Economia, ο economia Φοιτητικός Διαγωνισμός με στόχο την ενίσχυση της συμμετοχής των νέων στις τρέχουσες εξελίξεις, τη σύνδεση της ακαδημαϊκής τους γνώσης με την πραγματική οικονομία, καθώς και τη δημιουργία δυνητικών σχέσεων με πιθανούς μελλοντικούς εργοδότες. Όραμα του Ομίλου είναι αφενός να δώσει τη δυνατότητα σε φοιτητές που ενδιαφέρονται για την έρευνα να ασχοληθούν ενεργά και να διακριθούν για το έργο τους, αφετέρου να συμβάλει στην προώθηση των νέων και τη σύνδεση τους με επαγγελματίες διάφορων κλάδων της οικονομίας.
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας