Το Τμήμα Περιβάλλοντος και το Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου οργανώνουν από το 2020,  Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) με τίτλο «Διατήρηση & Διαχείριση Πολιτισμικής Κληρονομιάς» (Preservation & Management of Cultural Heritage), σύμφωνα με τις διατάξεις της απόφασης αυτής και τις διατάξεις του ν. 4485/2017.

Το μεταπτυχιακό απευθύνεται κυρίως σε ΠΕ και ΤΕ πτυχιούχους συντήρησης έργων τέχνης και αρχαιοτήτων, αρχαιολόγους, ιστορικούς, μουσειολόγους, βιβλιοθηκονόμους, αρχειονόμους, διαχειριστές συλλογών, εικαστικούς, εκπαιδευτικούς και θετικών επιστημών, όπως φυσικοί, χημικοί, μηχανικοί κ.α. και στους αποφοίτους των τμημάτων του Ιονίου Πανεπιστημίου που θέλουν να εξειδικευτούν στη διαχείριση και διατήρηση των πολιτισμικών αγαθών.

Με λίγα λόγια

 • Μεταπτυχιακό σχεδιασμένο από δύο Πανεπιστημιακά τμήματα
 • Απευθύνεται σε ΠΕ ή ΤΕ συντηρητές έργων τέχνης & αρχαιοτήτων, αρχαιολόγους, ιστορικούς, βιβλιοθηκονόμους, αρχειονόμους, διαχειριστές συλλογών, εκπαιδευτικούς, μουσειολόγους κ.α.
 • 90% του προγράμματος εξ ’αποστάσεως  
 • Έναρξη μόνο το χειμερινό εξάμηνο
 • Αριθμός εισακτέων (25)
 • Τρία εξάμηνα σπουδών
 • Ένα μήνα πρακτική άσκηση σε Πολιτιστικό φορέα (σχεδιάζεται και προτείνεται από τους Καθηγητές ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε φοιτητή/τριας)
 • Δίκτυο Μουσείων Ιονίων Νήσων 
 • Ορισμένα από τα δια ζώσης μαθήματα θα πραγματοποιούνται Σάββατο πρωί – απόγευμα ή/και Κυριακή πρωί, ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν και μεταπτυχιακοί/ κές φοιτητές/ τριες που εργάζονται ή διαμένουν σε άλλες περιοχές της χώρας.
 • 90 ΕCTS
 • Χαμηλά δίδακτρα 1900 € με δόσεις  (Προβλέπεται απαλλαγή διδάκτρων βάσει οικονομικών κριτηρίων και χορήγηση υποτροφίας)

Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Δράσεις του Τμήματος Περιβάλλοντος στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Ανάπτυξης 2023
Δημοσίευση: 21-09-2023 12:21
image
Το πρόγραμμα σπουδών και τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του Τμήματος Περιβάλλοντος (Τ.Π.) του Ιονίου Πανεπιστημίου είναι συνυφασμένα με πρωτοβουλίες και δράσεις που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την προώθηση και υλοποίηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Development Goals – SDGs). Σε αυτό το πλαίσιο και έχοντας ως στόχους την ευαισθητοποίηση και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών σε θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης, το Τ.Π. υλοποιεί τις ακόλουθες δράσεις κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Ανάπτυξης 2023 (18 Σεπτεμβρίου έως 8 Οκτωβρίου).
Αποτελέσματα αιτήσεων εισαγωγής στο ΔΠΜΣ "Διατήρηση & Διαχείριση Πολιτισμικής Κληρονομιάς" για το ακ. έτος 23-24
Δημοσίευση: 18-09-2023 11:40
Δείτε τα αποτελέσματα εισαγωγής επιτυχόντων-επιλαχόντων στο ΔΠΜΣ "Διατήρηση & Διαχείριση Πολιτισμικής Κληρονομιάς" για το ακ. έτος 23-24. Για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων αναρτώνται οι κωδικοί - αναγνωριστικά εγγραφής των ηλεκτρονικών αιτήσεων. Ανατρέξτε στο μήνυμα επιβεβαίωσης της εγγραφής σας για να τους ανακτήσετε. Για την κατοχύρωση της εγγραφής σας πρέπει να αποστείλετε αίτηση εγγραφής μέχρι και τη Δευτέρα 25/9/2023 και να πληρώσετε την προκαταβολή διδάκτρων (λεπτομέρειες σε προσωπικό μήνυμα). Αν προτίθεστε να ζητήσετε απαλλαγή διδάκτρων, οφείλετε να αποστείλουν το σχετικό αίτημα μαζί με τα οικονομικά στοιχεία σας (δείτε τη σχετική ανακοίνωση) το αργότερο μέχρι και την Παρασκευή 22/9/2023 ώρα 14:00.
Δωρεάν Σεμινάρια προγράμματος «WOMENTORS: Ενδυνάμωση Νέων Γυναικών»
Δημοσίευση: 06-09-2023 14:45
Το πρόγραμμα WOMENTORS έχει ως κύριο σκοπό την πολύπλευρη ενδυνάμωση γυναικών ηλικίας 18-35 ετών σε όλη τη χώρα, ώστε να ενισχύσουν τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους και να αναλάβουν τον πλήρη έλεγχο της ζωής τους στον οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό τομέα, με δεδομένο ότι η χώρα μας βρίσκεται ακόμα στην τελευταία θέση μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. στη διασφάλιση των δικαιωμάτων των γυναικών. Θα πραγματοποιηθεί μια σειρά τεσσάρων ημερίδων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, διάρκειας 7-8 ωρών έκαστη, που θα γίνουν τα Σαββατοκύριακα. Διαδικτυακά προσφέρεται μια σειρά 9 σεμιναρίων, μέσης διάρκειας 2-3 ωρών έκαστο. Mετά το πέρας της συστηματικής παρακολούθησης όλων των σεμιναρίων οι συμμετέχουσες λαμβάνουν βεβαίωση συμμετοχής.
Ημερομηνίες επαναληπτικής εξέτασης μαθημάτων ΔΠΜΣ "Διατήρηση & Διαχείριση Πολιτισμικής Κληρονομιάς"
Δημοσίευση: 06-09-2023 13:27
Δείτε το πρόγραμμα των μαθημάτων που θα εξεταστούν στην επαναληπτική εξεταστική της περιόδου Σεπτεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα των αντίστοιχων μαθημάτων στο opencourses
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας