en

5ο Παγκόσμιο Συνέδριο «GeNeDis 2022» με τίτλο «Ψηφιακή Μεταρρύθμιση στον χώρο των Νευροεκφυλιστικών Νόσων», Οκτώβριος 2022, Ζάκυνθος

ShareThis
Δημοσίευση: 25-07-2022 14:38 | Προβολές: 4033
Έναρξη: 20-10-2022 |Λήξη: 23-10-2022
[Έληξε]
image

Από τις 20 έως τις 23 Οκτωβρίου 2022 στη Ζάκυνθο θα πραγματοποιηθεί το 5ο Παγκόσμιο Συνέδριο «GeNeDis 2022» για την Γενετική, Γηριατρική και την Έρευνα νευροεκφυλιστικών νόσων (Geriatrics and Neurodegenerative Diseases Research - GeNeDis), που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από το Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας (BiHELab) του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Επίσημος ιστοχώρος Συνεδρίου: https://www.genedis.eu/

Tο 5ο Παγκόσμιο Συνέδριο «GeNeDis 2022» θα διεξαχθεί υβριδικά. Δια ζώσης στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου, στην Ζάκυνθο, και εξ αποστάσεως, και, όπως και στην προηγούμενη διοργάνωση, τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
Πρόεδρος της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου αποτελεί ο διευθυντής του BIHELab Καθηγητής Τμήματος Πληροφορικής Παναγιώτης Βλάμος.

Τo Συνέδριο «GeNeDis 2022» με τίτλο «Ψηφιακή Μεταρρύθμιση στον χώρο των Νευροεκφυλιστικών Νόσων» εστιάζει στην παρουσίαση του έργου διακεκριμένων επιστημόνων - ερευνητών της Ελλάδας και του εξωτερικού. Είναι υψηλού επιστημονικού ενδιαφέροντος, καθώς διοργανώνεται από σπουδαία ερευνητικά κέντρα και εξαιρετικούς επιστήμονες. Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν πάνω από 50 βασικοί ομιλητές, από κορυφαία ινστιτούτα, όπως το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, το Ινστιτούτο Νευροφυσιολογίας του Ινστιτούτου Karolinska, το Εθνικό Ινστιτούτο Γήρανσης (NIA/NIH), το EMBL Heidelberg και το Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Οι επιστήμονες ομιλητές, που προέρχονται από διάφορα γνωστικά πεδία όπως η νευρολογία, ψυχολογία, βιολογία, μαθηματικά, επιστήμες των δεδομένων κ.λπ., θα μοιραστούν το έργο τους και θα συζητήσουν τα νεότερα ευρήματα στον τομέα της νευροεπιστήμης.

Σε δημοσίευμα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου και πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Συνεδρίου «GeNeDis 2022», Παναγιώτης Βλάμος αναφέρει ότι «πρόκειται για μία εξαιρετική πρωτοβουλία που προβάλλει τη χώρα μας και το επιστημονικό δυναμικό της, καθώς συμβάλλει στην ανάδειξη των θεμάτων των επιστημών της Γενετικής, της Γηριατρικής και της Έρευνας και Πρόληψης νευροεκφυλιστικών ασθενειών. Η θεματική του συνεδρίου είναι ζωτικής σημασίας πεδίο, αφού η ανάπτυξη τα τελευταία έτη διαφόρων ασθενειών στον ηλικιωμένο πληθυσμό έχει παρουσιάσει αύξηση, αποτέλεσμα και της αύξησης της μέσης διάρκειας ζωής. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας άνθρωπος προσβάλλεται από άνοια κάθε τρία δευτερόλεπτα, ενώ το ετήσιο κόστος της άνοιας υπολογίζεται παγκοσμίως σε ένα τρισεκατομμύριο δολάρια, ποσό που αναμένεται να διπλασιαστεί έως το 2030».
«Κύριος στόχος μας είναι να διατηρήσουμε την επιτυχία των προηγούμενων συνεδρίων πραγματοποιώντας μια ακόμη επιτυχημένη εκδήλωση διεθνούς επιστημονικής υπόστασης, καθώς και να ενισχύσουμε και να διευρύνουμε το διεθνές επιστημονικό δίκτυο, διαχέοντας τις πρόσφατες εξελίξεις στη Γενετική, τη Γηριατρική και τη Νευροεπιστήμη» επισημάνει μεταξύ άλλων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βλάμος.

Το πρώτο Παγκόσμιο Συνέδριο Γενετικής, Γηριατρικής και Έρευνας Νευροεκφυλιστικών Ασθενειών GeNeDis πραγματοποιήθηκε το 2014 στην Κέρκυρα, το δεύτερο το 2016 στη Σπάρτη, το τρίτο το 2018 στο Τορόντο του Καναδά -και διοργανώθηκε από το BiHELab σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Fields και το Πανεπιστήμιο Wilfrid Laurier, υπό την αιγίδα τότε του τότε Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ενώ το GeNeDis 2020, το τέταρτο, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά και τελούσε υπό την αιγίδα της της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, φτάνοντας τους 3.660 συμμετέχοντες.
Βλ. επίσης: https://www.genedis.eu/index.php/information/previous-genedis/

Στο πλαίσιο του 5ου Παγκόσμιου Συνεδρίου «GeNeDis 2022», πραγματοποιούνται από τον Φεβρουαρίο 2022 παράλληλες εκδηλώσεις με σχετικές θεματικές και στις 18 Νοεμβρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί η δέκατη πέμπτη και τελευταία της διοργάνωσης: https://www.genedis.eu/index.php/program/satellite-events/


Επιστροφή
<< <
Απρίλιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Σήμερα, Δευτέρα 22-04-2024
Προσεχώς
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας