en

Μήνυμα Προέδρου για τους πρωτοετείς φοιτητές

ShareThis
Δημοσίευση: 30-08-2019 10:32 | Προβολές: 2713
Σημαντική Ημερομηνία: 30-08-2019
[Έληξε]
image

Αγαπητή φοιτήτρια και αγαπητέ φοιτητή,

Σε συγχαίρουμε για την επιτυχία σου και σε καλωσορίζουμε στο Τμήμα Περιβάλλοντος της Σχολής Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά και η προθεσμία των εγγραφών σε όλα τα ΑΕΙ της χώρας καθορίζονται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και κοινοποιούνται στις Γραμματείες με σχετική εγκύκλιο στις αρχές κάθε ακαδημαϊκού έτους. Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρει στην ανακοίνωση ….

Το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 η πραγματοποίηση των θεωριών θα γίνουν εξ αποστάσεως ενώ τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης, κρατώντας όλους τους κανόνες προφύλαξης για το COVID. Η παρακολούθηση των εργαστηρίων είναι υποχρεωτική προκειμένου να εξεταστείτε στο τέλος του εξαμήνου. Από την άλλη η παρακολούθηση των διαλέξεων της θεωρίας δεν είναι υποχρεωτική, πλην όμως είναι κρίσιμη και καθοριστική για την κατανόηση της ύλης και την πιο αποδοτική μελέτη σας για τις εξετάσεις. Βασική προϋπόθεση για την καλή λειτουργία του τμήματος είναι η καλή συνεργασία όλων μας και η τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Προκειμένου να ενημερωθείς για θέματα που αφορούν στη φοίτησή σας,  προτείνουμε να επισκεφθείς τον ιστότοπο του Τμήματός μας http://envi.ionio.gr και να αναζητήσεις τη σχετική ανακοίνωση. Για να ζητήσεις πληροφορίες από τη Γραμματεία μπορείς να τηλεφωνείς στα τηλέφωνα που αναγράφονται στην ιστοσελίδα. Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι η τακτική πλοήγησή σου στον ιστότοπο του Τμήματός μας και του Ιονίου Πανεπιστημίου είναι απαραίτητη για να είσαι ενημερωμένος για τα θέματα που αφορούν στις σπουδές σου.

Αγαπητοί πρωτοετείς φοιτητές, εντάσσεστε στην «οικογένεια» του Ιονίου Πανεπιστημίου και στο Τμήμα Περιβάλλοντος σε μια χρονική συγκυρία που το ζήτημα της μελέτης, αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος έχει επανέλθει μεταξύ των πρώτων θεμάτων στην agenda όλων των κυβερνήσεων του πλανήτη μας. Η κλιματική αλλαγή, η ρύπανση υδάτων και εδάφους, τα θέματα ενέργειας, οι σοβαρές πυρκαγιές σε δάση που φιλοξενούν σπάνια βιοποικιλότητα, δικαίως έχουν αφυπνίσει την παγκόσμια κοινότητα και έχουν φέρει το γνωστικό αντικείμενο του Περιβάλλοντος στην πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος.

Αποστολή του Τμήματος Περιβάλλοντος είναι να σου προσφέρει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση στο αντικείμενο του φυσικού περιβάλλοντος μέσα από μια διεπιστημονική -διαθεματική προσέγγιση.

Οι επιμέρους στόχοι επιτυγχάνονται μέσω της θεωρητικής και εργαστηριακής διδασκαλίας μαθημάτων αλλά και του πραγματοποιούμενου ερευνητικού έργου με χρήση τόσο στεγασμένου όσο και υπαίθριου εξοπλισμού και αφορούν στην παροχή θεωρητικής και εφαρμοσμένης γνώσης ή/και την ανάπτυξη δεξιοτήτων στα επιμέρους γνωστικά αντικείμενα του περιβάλλοντος.

Στην ακαδημαϊκή οικογένεια του Ιονίου Πανεπιστημίου θα έχεις τη  ευκαιρία να συλλέξεις γνώση και εμπειρία, να αναπτύξεις την κριτική σκέψη σου, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σου και να αποφοιτήσεις ως νέος επιστήμονας, ενεργός πολίτης, με λόγο και δράση για τα κοινά.

Στη Ζάκυνθο και το Ιόνιο, το χώρο που «γέννησε» σπουδαίους επιστήμονες και λογίους ευχόμαστε να περάσεις τα πιο όμορφα χρόνια της φοιτητικής ζωής σου.

Οι καθηγητές σου, το διοικητικό και τεχνικό προσωπικό θα είμαστε δίπλα σου.

 

 

Η πρόεδρος του Τμήματος

Κατερίνα Καμπάση

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Φροντιστηριακά μαθήματα για το μάθημα «ΦΥΣΙΚΗ Ι»
Δημοσίευση: 23-06-2021 12:28 | Προβολές: 1004
Έναρξη: 29-06-2021 |Λήξη: 26-08-2021
[Έληξε]
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας