Μήνυμα Προέδρου για τους πρωτοετείς φοιτητές
Social Media
Δημοσίευση: 30-08-2019 10:32 | Προβολές: 1964
Σημαντική Ημερομηνία: 30-08-2019
[Έληξε]

Αγαπητή φοιτήτρια και αγαπητέ φοιτητή,

Σε συγχαίρουμε για την επιτυχία σου και σε καλωσορίζουμε στο Τμήμα Περιβάλλοντος της Σχολής Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά και η προθεσμία των εγγραφών σε όλα τα ΑΕΙ της χώρας καθορίζονται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και κοινοποιούνται στις Γραμματείες με σχετική εγκύκλιο στις αρχές κάθε ακαδημαϊκού έτους. Μέχρι σήμερα δεν έχει δημοσιευθεί η σχετική εγκύκλιος από το Υ.ΠΑΙ.Θ., σύμφωνα με την οποία καθορίζονται οι ημερομηνίες εγγραφών, καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής.

Προκειμένου οι πρωτοετείς φοιτητές να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν στη φοίτησή σας,  το Τμήμα θα διοργανώσει μια τελετή υποδοχής πρωτοετών, όπου θα κατατοπιστείτε σχετικά. Για το λόγο αυτό, προτείνουμε να επισκεφθείς τον ιστότοπο του Τμήματός μας http://envi.ionio.gr και να αναζητήσεις τη σχετική ανακοίνωση. Για να ζητήσεις πληροφορίες από τη Γραμματεία μπορείς να τηλεφωνείς στα τηλέφωνα που αναγράφονται στην ιστοσελίδα. Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι η τακτική πλοήγησή σου στον ιστότοπο του Τμήματός μας και του Ιονίου Πανεπιστημίου είναι απαραίτητη για να είσαι ενημερωμένος για τα θέματα που αφορούν στις σπουδές σου.

Σας επισημαίνουμε ότι θα υπάρξει πληρέστερη ενημέρωσή σας τις επόμενες μέρες στον ιστότοπο του Τμήματός μας, καθώς αναμένεται η σχετική εγκύκλιος εγγραφών για τους πρωτοετείς φοιτητές, από το Υ.ΠΑΙ.Θ.

Αγαπητοί πρωτοετείς φοιτητές, εντάσσεστε στην «οικογένεια» του Ιονίου Πανεπιστημίου και στο Τμήμα Περιβάλλοντος σε μια χρονική συγκυρία που το ζήτημα της μελέτης, αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος έχει επανέλθει μεταξύ των πρώτων θεμάτων στην agenda όλων των κυβερνήσεων του πλανήτη μας. Η κλιματική αλλαγή, η ρύπανση υδάτων και εδάφους, τα θέματα ενέργειας, οι σοβαρές πυρκαγιές σε δάση που φιλοξενούν σπάνια βιοποικιλότητα, δικαίως έχουν αφυπνίσει την παγκόσμια κοινότητα και έχουν φέρει το γνωστικό αντικείμενο του Περιβάλλοντος στην πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος.

Αποστολή του Τμήματος Περιβάλλοντος είναι να σου προσφέρει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση στο αντικείμενο του φυσικού περιβάλλοντος μέσα από μια διεπιστημονική -διαθεματική προσέγγιση.

Οι επιμέρους στόχοι επιτυγχάνονται μέσω της θεωρητικής και εργαστηριακής διδασκαλίας μαθημάτων αλλά και του πραγματοποιούμενου ερευνητικού έργου με χρήση τόσο στεγασμένου όσο και υπαίθριου εξοπλισμού και αφορούν στην παροχή θεωρητικής και εφαρμοσμένης γνώσης ή/και την ανάπτυξη δεξιοτήτων στα επιμέρους γνωστικά αντικείμενα του περιβάλλοντος.

Καθώς το Τμήμα Περιβάλλοντος ιδρύθηκε το 2018, συνεπώς πρόκειται για νέο Τμήμα, θα έχουμε τη χαρά να συνδιαμορφώσουμε μαζί με εσένα την ιδιαιτερότητα και το μέλλον του. Θέλουμε ο ρόλος σου σε αυτή τη διαδικασία να είναι ενεργός.

Η εισαγωγή σου στο Τμήμα είναι η δικαίωση δικής σου προσπάθειας και των κόπων των γονιών σου. Η φοίτησή σου είναι το μέλλον σου. Τα επόμενα χρόνια, θα συλλέξεις γνώση και εμπειρία και θα «χτίσεις» την προσωπικότητά σου.

Στην ακαδημαϊκή οικογένεια του Ιονίου Πανεπιστημίου θα έχεις τη  ευκαιρία να συλλέξεις γνώση και εμπειρία, να αναπτύξεις την κριτική σκέψη σου, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σου και να αποφοιτήσεις ως νέος επιστήμονας, ενεργός πολίτης, με λόγο και δράση για τα κοινά.

Στη Ζάκυνθο και το Ιόνιο, το χώρο που «γέννησε» σπουδαίους επιστήμονες και λογίους ευχόμαστε να περάσεις τα πιο όμορφα χρόνια της φοιτητικής ζωής σου.

Οι καθηγητές σου, το διοικητικό και τεχνικό προσωπικό θα είμαστε δίπλα σου.

 

Η πρόεδρος του Τμήματος

Κατερίνα Καμπάση

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια


Επιστροφή
<< <
Ιούλιος 2020
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Σήμερα, Δευτέρα 13-07-2020
Εκπρόθεσμες δηλώσεις συμμετοχής στις εξ΄αποστάσεως εξετάσεις
Έναρξη: 17-06-2020 |Λήξη: 20-07-2020
[Σε Εξέλιξη]
Συνημμένα αρχεία
    Δήλωση συμμετοχής
Mέγεθος: 27.6 KB :: Τύπος: Kείμενο Word
Tools for ecosystem services quantification and valuation
Έναρξη: 25-05-2020 |Λήξη: 31-07-2020
[Σε Εξέλιξη]
Special Issue "Linked Data for Cultural Heritage"
Έναρξη: 25-05-2020 |Λήξη: 31-07-2020
[Σε Εξέλιξη]