en

Εγγραφές Πρωτοετών Φοιτητών Ακ. Έτους 2022-2023

Social Media
Δημοσίευση: 09-09-2022 11:34 | Προβολές: 235

Η Γραμματεία του Τμήματος Περιβάλλοντος του Ι.Π. σας καλεί ως νεοεισερχόμενους φοιτητές αφού ολοκληρώσετε  τη διαδικασία της Ηλεκτρονικής Αίτησης Εγγραφής σας (που υπέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης) στην πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

https://eregister.it.minedu.gov.gr/ 

 

να καταθέσετε στην Γραμματεία του Τμήματος Περιβάλλοντος για την ολοκλήρωση της εγγραφής σας το ταχύτερο δυνατό και έως την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 τα παρακάτω δικαιολογητικά:

 

  • Εκτυπωμένη και υπογεγραμμένη την αίτηση εγγραφής που έχετε ήδη υποβάλει ηλεκτρονικά.
  • Ευκρινές φωτοαντίγραφο και των δυο όψεων της αστυνομικής σας ταυτότητας ή του διαβατηρίου σας.
  • Φωτοαντίγραφο της Βεβαίωσης ΑΜΚΑ της/του φοιτήτριας/τη
  • Δύο (2) πρόσφατες φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου
  • Οι άρρενες και μόνο νεοεισαχθέντες φοιτητέςυποβάλουν επιπροσθέτως και ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΕΝΝΗΣΗΣ στο οποίο αναγράφεται το μητρώο Αρρένων.
  • Στην περίπτωση που επιτυχόντες είχαν εγγραφεί από προηγούμενο έτος σε πρόγραμμα σπουδών Α΄ κύκλου Τμήματος ή Σχολής Α.Ε.Ι. ή Α.Ε.Α. της ημεδαπής απαιτείται η αποστολή και του Πιστοποιητικού Διαγραφής τους προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή στη νέα Σχολή ή στο νέο Τμήμα επιτυχίας τους.

 

  • Οι επιτυχόντες της ειδικής κατηγορίας των «Ελλήνων Πολιτών της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης», οφείλουν να αποστείλουν με ταχυμεταφορά (courier) ή να καταθέσουν αυτοπροσώπως στη Γραμματεία του Τμήματος σχετική ΒΕΒΑΙΩΣΗ ότι είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια Δήμου του Νομού Ξάνθης, Ροδόπης ή Έβρου. Αν έχουν μετεγγραφεί σε άλλο Δήμο άλλης περιοχής, τότε πρέπει να αποστείλουν ή να καταθέσουν αυτοπροσώπως όπως παραπάνω, βεβαίωση του συγκεκριμένου Δήμου από την οποία να προκύπτει ότι μετεγγράφηκαν σ' αυτόν, από Δήμο των ανωτέρων Νομών.

 

  • Οι επιτυχόντες της ειδικής κατηγορίας «πασχόντων από σοβαρές παθήσεις» οφείλουν να καταθέσουν ευκρινές φωτοαντίγραφο ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΘΗΣΗΣ που έχει εκδοθεί είτε α) από αρμόδια επταμελή Επιτροπή του νοσοκομείου, όπως αυτές συστήνονται  κάθε χρόνο, με υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την αρ. Φ.151/17897/Β6/2014 (ΦΕΚ 358 Β΄) κοινή υπουργική απόφαση, είτε β) από την Επιτροπή εξέτασης ενστάσεων υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε ποσοστό 5% η οποία συγκροτείται με κοινή υπουργική απόφαση, κατόπιν εισήγησης του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) του Υπουργείου Υγείας.

 

  • Για τους επιτυχόντες της ειδικής κατηγορίας των «Αλλοδαπών-Αλλογενών (αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και Αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της Ε.Ε.» η προθεσμία εγγραφής τους ορίζεται για το διάστημα από:

τη  ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ και τη ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022.

Οι επιτυχόντες της ειδικής κατηγορίας Αλλοδαπών-Αλλογενών και Αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της Ε.Ε. οφείλουν να καταθέσουν αίτηση συνοδευμένη από τα δικαιολογητικά τους προκειμένου να εγκριθεί και να ολοκληρωθεί η εγγραφή τους Η αίτηση κατατίθεται αυτοπροσώπως ή με άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο ή, εναλλακτικά, με ταχυδρομική αποστολή της αίτησης και των δικαιολογητικών των επιτυχόντων με συστημένη επιστολή και απόδειξη παραλαβής, λόγω των ειδικών συνθηκών που έχουν προκύψει από την πανδημία του COVID-19, για έλεγχο στις Γραμματείες των Σχολών και Τμημάτων επιτυχίας. Τα δικαιολογητικά αναλυτικά για την ως άνω ειδική κατηγορία θα τα βρείτε στο συνημμένο αρχείο.

Επισημαίνεται ότι για τους εν λόγω υποψηφίους δεν εφαρμόζεται η διαδικασία ηλεκτρονικής εγγραφής

 

Τα δικαιολογητικά όλων των επιτυχόντων αποστέλλονται με εταιρεία ταχυμεταφορών (courier) ή κατατίθενται αυτοπροσώπως είτε με νομίμως εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο στην :

Γραμματεία του Τμήματος Περιβάλλοντος Ι.Π.
Μ. Μινώτου-Γιαννοπούλου 26,
τ.κ.29100, Ζάκυνθος
Υπεύθυνη Γραμματείας: κ. Ευαγγελία Πυλαρινού
Πληροφορίες στο τηλ.: 26950 21050
Email: secr_envi@ionio.gr

 

Για να αποκτήσουν οι νεοεισερχόμενοι/ες φοιτητές/τριες γρήγορα πρόσβαση στις ακαδημαϊκές υπηρεσίες του Τμήματος Περιβάλλοντος και του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθώς και σε εφαρμογές του Υπουργείου που τους αφορούν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής τους, οι νεοεισερχόμενοι φοιτητές του Τμήματος Περιβάλλοντος θα παραλάβουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το Δελτίο Ενεργοποίησης μαζί με τους Κωδικούς Πρόσβασης  στο προσωπικό τους e-mail που έχουν δηλώσει στην Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής τους. Επίσης αποστέλλεται άμεσα σε όλους τους πρωτοετείς φοιτητές Πιστοποιητικό Εγγραφής και για τους άρρενες Πιστοποιητικό Σπουδών για στρατολογική χρήση.

Κατόπιν της παραλαβής των κωδικών πρόσβασης και του ανοίγματος του e-mail του Ιδρύματος (ΧΧΧΧΧΧ@ionio.gr), η επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Ιονίου Πανεπιστημίου θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο από αυτή την ηλεκτρονική διεύθυνση.

Για επιπλέον χρήσιμες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον ειδικό ιστοχώρο του Ιονίου Πανεπιστημίου:  https://sites.ionio.gr/welcome

 

Σας συγχαίρουμε για την επιτυχία σας, σας καλωσορίζουμε στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Ι. Π. και σας ευχόμαστε υγεία και καλές σπουδές

 

Εκ της Γραμματείας του Τμήματος Περιβάλλοντος


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
<< <
Οκτώβριος 2022
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Σήμερα, Κυριακή 02-10-2022
Δεν βρέθηκαν εγγραφές για αυτήν την ημέρα
Προσεχώς
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας