en

Πρώτος Κύκλος Εκπαίδευσης για τη Δικτύωση Ομάδων Διαχείρισης Εκβρασμών Κητωδών στο Ιόνιο

ShareThis
Δημοσίευση: 28-04-2025 11:24 | Προβολές: 1459
image

Το Ερευνητικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών «ΑΡΙΩΝ» και το «Ionian Environment Foundation» (IEF) ενώσανε τις δυνάμεις τους για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο: «Marine Mammal Strandings Responders: The Ionian Sea Network Project (MMSR)».

Ο πρώτος εκπαιδευτικός κύκλος του προγράμματος είναι σε πλήρη εξέλιξη με εφαλτήρια βάση την Κέρκυρα. Ο εκπαιδευτικός κύκλος σηματοδοτεί την έναρξη της επιχειρησιακής φάσης του έργου MMSR στα νησιά του Ιονίου με ειδικά μαθήματα διαχείρισης εκβρασμών κητωδών και δράσεις πεδίου. Το πρόγραμμα κάθε εκπαίδευσης περιλαμβάνει θεωρητικά και πρακτικά μέρη και απευθύνεται σε στελέχη υπηρεσιών, επιστήμονες, φοιτητές και ευαισθητοποιημένους πολίτες που επιθυμούν να συμβάλουν ενεργά.

Οι δράσεις αυτές εντάσσονται σε μια ευρύτερη πρωτοβουλία που θα επεκταθεί σε Λευκάδα και Κεφαλλονιά, δημιουργώντας στρατηγικούς πυλώνες εκπαιδευμένων τοπικών Ομάδων σε όλο το Ιόνιο. 

Το IEF που εδρεύει στην Κέρκυρα, συγκεκριμένα, αναμένεται να αποτελέσει βασικό πυλώνα αναφοράς των τοπικών Ομάδων Διαχείρισης Εκβρασμών Κητωδών Ιονίου (ΟΔΕΚ Ιονίου) σε συνεργασία με τον “ΑΡΙΩΝ” και το θεσμοθετημένο  Εθνικό Δίκτυο Παρακολούθησης και Αντιμετώπισης Εκβρασμών Θαλάσσιας Άγριας Πανίδας, από  το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Οι ΟΔΕΚ Ιονίου θα δημιουργηθούν σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου του ΥΠΕΝ (Φ.Ε.Κ. 3376/Β’/19-5-2023) το οποίο αφορά τα «Μέτρα για τη λειτουργία εθνικώς συντονισμένου δικτύου παρακολούθησης και διαχείρισης των εκβρασμών ειδών θαλάσσιας άγριας πανίδας» και τα ισχύοντα Σχέδια Δράσης Κητωδών (ΦΕΚ 73/Β’/17-1-2025

Οι πρώτες ημερομηνίες και τοποθεσίες διεξαγωγής των διήμερων σεμιναρίων είναι:


• Βόρεια Κέρκυρα – 23 & 24 Μαΐου 2025, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Κουλούρας του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας
• Ζάκυνθος – 30 & 31 Μαΐου 2025, στο Τμήμα Περιβάλλοντος, Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Είμαστε περήφανοι που βλέπουμε το έργο να παίρνει σάρκα και οστά, ενώνοντας στελέχη αρμόδιων φορέων, επιστήμονες, τοπικές MKO και πολίτες στη προσπάθεια ενίσχυσης του Εθνικού Δικτύου Παρακολούθησης και Αντιμετώπισης Εκβρασμών Θαλάσσιας Άγριας Πανίδας καθώς και της προστασίας και διαχείρισης των ειδών θαλάσσιων θηλαστικών που εκβράζονται στην χώρα μας.

 

https://arion.org.gr/first-training-cycle-for-the-networking-of-cetacean-pest-management-groups-in-the-ionian-sea/?sfnsn=mo&fbclid=IwY2xjawJp0kZleHRuA2FlbQIxMQABHqQwJ_dvUZsuy3I4jfmDl14ors_kfNlk8iBC4ZE0zcqGNnyzZbYhp3UdcnfC_aem_qIgeJg1Az_7qdxC5F8YAfQ


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Ημερίδα για τη «ζωή των ερειπίων» στο Τμήμα Περιβάλλοντος (19/05/2025, 18:00) - Αναλυτικό Πρόγραμμα και Περιλήψεις Εισηγήσεων
Δημοσίευση: 13-05-2025 15:13 | Προβολές: 418
Σημαντική Ημερομηνία: 19-05-2025
[Σε Εξέλιξη]
Συνημμένα αρχεία
gr  pdf.png  Αφίσα Ημερίδας
Mέγεθος: 39.88 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
gr  pdf.png  Περιλήψεις Εισηγήσεων
Mέγεθος: 330.44 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
gr  pdf.png  Πρόγραμμα Ημερίδας
Mέγεθος: 165.11 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
<< <
Μάιος 2025
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Σήμερα, Δευτέρα 19-05-2025
Προσεχώς
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας