en

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ για την ανάδειξη εκπροσώπων των φοιτητών και των τριών κύκλων σπουδών στη Συνέλευση του Τμήματος Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου - Κατάλογος εκλεκτορικού σώματος

ShareThis
Δημοσίευση: 14-11-2022 09:07 | Προβολές: 709
Έναρξη: 14-11-2022 |Λήξη: 13-12-2022
[Έληξε]
gr  xls.png  Εκλογικός κατάλογος Τμήμα Περιβάλλοντος
Mέγεθος: 16.76 KB :: Τύπος: Βιβλίο του Excel

Σας ενημερώνουμε ότι ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου προκηρύσσει εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων των φοιτητών και των αναπληρωτών τους στις Συνελεύσεις των ακαδημαϊκών Τμημάτων, με ετήσια θητεία από 01.01.2023 έως 31.12.2023.

Ως ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών για το Τμήμα Περιβάλλοντος ορίζεται η Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022, από ώρα 10:00 έως 12:00.

Ελέγξτε το συνημμένο αρχείο για να βρείτε τον αριθμό μητρώου σας και να επιβεβαιώσετε ότι έχετε δικαίωμα ψήφου. Αν πληρείτε τις προϋποθέσεις αλλά ο αριθμός μητρώου σας απουσιάζει, επικοινωνήστε με τη Γραμματεία του Τμήματος.

Η ψηφοφορία για τους εκπροσώπους των φοιτητών στη Συνέλευση του Τμήματος είναι άμεση και μυστική. Η εκλογική διαδικασία διεξάγεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του ειδικού πληροφοριακού συστήματος με την ονομασία «Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ» της ανώνυμης εταιρείας του Ελληνικού Δημοσίου με την επωνυμία «Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας Α.Ε.» (Ε.Δ.Υ.Τ.Ε. Α.Ε.).

 

Στο Τμήμα Περιβάλλοντος εκλέγονται 2 εκπρόσωποι, η δε εκλογή τους πραγματοποιείται από ενιαίο ψηφοδέλτιο που περιλαμβάνει το σύνολο των υποψήφιων φοιτητών ανά κύκλο σπουδών. Κάθε εκλογέας μπορεί να βάλει μέχρι 1 σταυρό προτίμησης. Εκλέγονται αυτοί που έλαβαν τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων έως τη συμπλήρωση του αριθμού των εκλόγιμων θέσεων και σε κάθε περίπτωση ένας (1) από κάθε κύκλο σπουδών, εφόσον έχουν υποβληθεί υποψηφιότητες από υποψηφίους και από τους τρεις κύκλους σπουδών. Εάν για κάποια κατηγορία δεν υποβληθούν υποψηφιότητες ή δεν υπάρξουν σταυροί προτίμησης, η αντίστοιχη θέση καλύπτεται από τις λοιπές κατηγορίες. Ως αναπληρωματικοί εκπρόσωποι εκλέγονται οι υποψήφιοι που δεν κατέλαβαν εκλόγιμη θέση, κατά τη σειρά του αριθμού των ψήφων που έλαβαν κατά την εκλογική διαδικασία. Aν υπάρχει ισοψηφία μεταξύ των υποψηφίων, διενεργείται ηλεκτρονική κλήρωση με τη χρήση του συστήματος ΖΕΥΣ μεταξύ αυτών που ισοψήφησαν.

Υποψηφιότητες: Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας για τη θέση του εκπροσώπου των φοιτητών στη Συνέλευση του Τμήματος έχουν όλοι οι φοιτητές των προγραμμάτων σπουδών πρώτου, δεύτερου και τρίτου κύκλου, υπό την προϋπόθεση ότι κατά τη διάρκεια της προκηρυσσόμενης θητείας δεν υπερβαίνουν την ελάχιστη διάρκεια του προγράμματος σπουδών σύμφωνα με την απόφαση ίδρυσής του.

Αναλυτικά: για τον α΄ κύκλο, όσοι δεν έχουν ξεπεράσει το ν-1 (ν = ο ελάχιστος αριθμός ετών για τη λήψη πτυχίου), για τον β΄ κύκλο οι ευρισκόμενοι στο 1ο εξάμηνο, για τον γ΄ κύκλο όσοι βρίσκονται στα 2 πρώτα έτη.

 

Οι υποψηφιότητες υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους στο Κεντρικό Πρωτόκολλο του Ιονίου Πανεπιστημίου έως την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022, ώρα 11.00 π.μ.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα παραίτησης από υποβληθείσα υποψηφιότητα, το αργότερο έως τη δέκατη ημέρα πριν τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

Εκλεκτορικό Σώμα: Το σώμα των εκλεκτόρων για την ανάδειξη των εκπροσώπων των φοιτητών στη Συνέλευση του Τμήματος απαρτίζεται από:

α) το σύνολο των φοιτητών των προγραμμάτων σπουδών πρώτου κύκλου του Τμήματος, που δεν έχουν υπερβεί την ανώτατη διάρκεια φοίτησης σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 76 του ν. 4957/2022, δηλαδή όσοι δεν έχουν ξεπεράσει το ν+2 για τα 4ετή προγράμματα σπουδών ή το ν+3 για τα 5ετή.

β) το σύνολο των φοιτητών Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) του Τμήματος, που δεν έχουν υπερβεί την ελάχιστη διάρκεια του προγράμματος σπουδών, σύμφωνα με την απόφαση ίδρυσής του.

γ) το σύνολο των υποψήφιων διδακτόρων του Τμήματος που δεν έχουν συμπληρώσει τρία (3) έτη από την εγγραφή τους.

 

Ελέγξτε το συνημμένο αρχείο για να βρείτε τον αριθμό μητρώου σας και να επιβεβαιώσετε ότι έχετε δικαίωμα ψήφου. Αν πληρείτε τις προϋποθέσεις αλλά ο αριθμός μητρώου σας απουσιάζει, επικοινωνήστε με τη Γραμματεία του Τμήματος.


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
<< <
Μάρτιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Σήμερα, Τρίτη 19-03-2024
Προσεχώς
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας