en

Προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή τριάντα έξι (36) υποψηφίων Ακολούθων Πρεσβείας στη Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών

ShareThis
Δημοσίευση: 19-10-2023 09:09 | Προβολές: 302
Έναρξη: 19-10-2023 |Λήξη: 27-10-2023
[Έληξε]
gr  pdf.png  ΦΕΚ προκήρυξης διαγωνισμού
Mέγεθος: 151.88 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF

Σας ενημερώνουμε για την προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή στη Διπλωματική Ακαδημία τριάντα έξι (36) υποψηφίων Ακολούθων Πρεσβείας. Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στην Αθήνα, σε χώρο και ώρα που θα εξαρτηθούν από τον αριθμό των αιτήσεων συμμετοχής και θα ανακοινωθεί εγκαίρως, με ημερομηνία έναρξης τη Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023. Για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό, οι υποψήφιοι υποβάλλουν ειδική αίτηση συμμετοχής, (υπογεγραμμένη είτε ιδιοχείρως, είτε ψηφιακά μέσω του www.gov.gr) στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου diagonismoi@mfa.gr, με θέμα «Για τον διαγωνισμό Ακολούθων», από την επομένη της δημοσίευσης της προκήρυξης σε Φ.Ε.Κ. μέχρι και την Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 17:00. 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
1. Τα μαθήματα στα οποία εξετάζονται οι υποψήφιοι είναι:
Α. Γλώσσες:
i) Ελληνική γλώσσα,
ii) Αγγλική γλώσσα και
iii) Γαλλική γλώσσα.
Β. Συνέντευξη
Γ. Πρωτεύοντα Μαθήματα:
i) Ελληνική και Παγκόσμια Διπλωματική Ιστορία από το 1815 μέχρι σήμερα,
ii) Γενικό και Ειδικό Διεθνές Δίκαιο,
iii) Διεθνείς Σχέσεις και Πολιτική,
iv) Ιστορική, Θεσμική και Πολιτική Διάσταση της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης και
v) Πολιτική Οικονομία, Δημόσια Οικονομία και Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις.
2318 ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ Τεύχος Α.Σ.Ε.Π. 33/04.10.2023
Δ. Δευτερεύοντα μαθήματα:
i) Στοιχεία Αρχαίου Ελληνικού, Βυζαντινού και Νεοελληνικού Πολιτισμού,
ii) Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο,
iii) Ναυτικό Δίκαιο,
iv) Παγκόσμια Γεωγραφία και
v) Xρήση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.
2. Η δοκιμασία στις Γλώσσες και στα Πρωτεύοντα Μαθήματα του διαγωνισμού είναι γραπτή και προφορική. Η Συνέντευξη είναι μόνο προφορική. Στα Δευτερεύοντα Μαθήματα του διαγωνισμού, εκτός από τη Χρήση Ηλεκτρονικών 
Υπολογιστών, η δοκιμασία είναι μόνο προφορική.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ’
ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
1. Για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό, οι υποψήφιοι υποβάλλουν ειδική αίτηση συμμετοχής, (υπογεγραμμένη είτε ιδιοχείρως, είτε ψηφιακά μέσω του www.gov.gr) στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου diagonismoi@mfa.gr, με θέμα «Για τον διαγωνισμό Ακολούθων», από την επομένη της δημοσίευσης της προκήρυξης σε Φ.Ε.Κ. μέχρι και την Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 17:00. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της. Οι υποψήφιοι ειδοποιούνται για την ορθή αποστολή της αίτησής τους, καθώς και για τον αριθμό πρωτοκόλλου που της αποδίδεται, με ηλεκτρονικό απαντητικό μήνυμα. Το απαντητικό μήνυμα αποστέλλεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση από την οποία διαβιβάστηκε η αίτηση συμμετοχής.
Το έντυπο της αίτησης δύναται να αναζητηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και ειδικότερα στον σύνδεσμο http://www.mfa.gr/dinatotites-epaggelmatikis-stadiodromias-sto-ypex/diplomatikos-klados/.
Η αίτηση συμμετοχής επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 (Α’ 75) και η ανακρίβεια των δηλουμένων στοιχείων επισύρει τις προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις. Στην υποβαλλόμενη αίτηση θα πρέπει σε κάθε περίπτωση, επί ποινή ακυρότητας, να απεικονίζεται, είτε η ιδιόχειρη είτε η ψηφιακή υπογραφή του αιτούντος.
2. Με την αίτηση συμμετοχής συνυποβάλλονται απαραίτητα τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
α) μία (1) πρόσφατη φωτογραφία (διαβατηρίου ή ταυτότητας), κατά προτίμηση σε ηλεκτρονική μορφή jpg ή tif, η οποία επισυνάπτεται από τον υποψήφιο εντός ενδεδειγμένου πλαισίου στην αίτηση συμμετοχής,
β) ευκρινές φωτοαντίγραφο των δύο (2) όψεων αστυνομικού δελτίου ταυτότητας ή, ελλείψει ταυτότητας, φωτοαντίγραφο των κρίσιμων σελίδων διαβατηρίου (δηλαδή αυτών όπου αναφέρονται ο αριθμός και τα στοιχεία ταυτότητας του κατόχου) σε ισχύ,
γ) ευκρινές φωτοαντίγραφο του πτυχίου Ανωτάτου Πανεπιστημιακού Ιδρύματος της ημεδαπής ή ισότιμο της αλλοδαπής,
δ) ευκρινές φωτοαντίγραφο του πιστοποιητικού του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ή της πράξης του ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. ή απόφασης αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων ή επαγγελματικής ισοδυναμίας του αρμόδιου φορέα (όπου απαιτείται).
Σημείωση: Ο υποψήφιος πρέπει να επισυνάπτει στην αίτηση όλα τα απαιτούμενα από την προκήρυξη πιστοποιητικά ή τίτλους, σύμφωνα με το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ: ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ. Όλα τα ανωτέρω δικαιολογητικά, που συνυποβάλλονται με την αίτηση συμμετοχής, θα πρέπει να έχουν εκδοθεί μέχρι και την τελευταία ημέρα της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής και δεν γίνονται δεκτά μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων. Στα εκπρόθεσμα δικαιολογητικά περιλαμβάνονται και τα συμπληρωματικά ή διευκρινιστικά εκείνων, που κατατέθηκαν εμπρόθεσμα. Τα αρχεία των δικαιολογητικών επισυνάπτονται σε μορφή pdf, jpg, ή tif, συνολικού μεγέθους έως 25ΜΒ και δεν πρέπει να συμπιέζονται σε μορφή zip. Διευκρινίζεται ότι οι υποψήφιοι που διαθέτουν αρχεία μεγαλύτερα των 25MB, μπορούν να τα αποστείλουν σε διαδοχικά ηλεκτρονικά μηνύματα.

Δείτε περισσότερα στο ΦΕΚ του διαγωνισμού (επισυνάπτεται).


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
<< <
Απρίλιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Σήμερα, Δευτέρα 29-04-2024
Προσεχώς
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας