en
Δραστηριότητες Μελών
Σελίδα 1 / 3 : >>>
Συμμετοχή του Τμήματος Περιβάλλοντος στο 5ο Συνέδριο Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων και Χωρικής Ανάλυσης στη Γεωργία και στο Περιβάλλον
Δημοσίευση: 03-07-2024 12:05 | Προβολές: 204
image
Σας ενημερώνουμε ότι παρουσιάστηκε η εργασία που υποβλήθηκε στα πλαίσια του 5ου Συνεδρίου Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων και Χωρικής Ανάλυσης στη Γεωργία και στο Περιβάλλον, 21-22-23/5/2024 με τίτλο: "Διαχρονική ανάλυση πυρκαγιών στα Ιόνια νησιά με συνδυαστικές μεθόδους τηλεπισκόπησης και μηχανικής μάθησης, με σκοπό την ερμηνεία και αξιολόγηση της δυναμικής του φαινομένου". Στην εργασία μετείχαν τα μέλη ΔΕΠ του Τ.Π. Αποστολόπουλος Παντελής και Ποϊραζίδης Κώστας, ο υπ. Διδάκτορας Σταυρίδης Γεώργιος, ο απόφοιτος του τμήματός μας, κος Κεφαλάς Γεώργιος (PhD), αλλά και ο φοιτητής του Τμήματός μας κος Γαβριηλάτος Νίκος.
Δελτίο Βιβλιοθήκης για τις ερευνητικές δημοσιεύσεις Μαΐου-Ιουνίου 2024
Δημοσίευση: 02-07-2024 12:30 | Προβολές: 1533
image
Η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Ιονίου Πανεπιστημίου δημοσιεύει το δελτίο για την ερευνητική παραγωγή του Ιονίου Πανεπιστημίου, όπως αυτή καταγράφεται στη βάση Scopus και στον εκδοτικό οίκο ανοικτής πρόσβασης MDPI για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο 2024.
Εκπαιδευτικό σεμινάριο σε επιστήμονες της νότιας Μεσογείου στην Τυνησία από μέλος ΔΕΠ και υποψήφιο διδάκτορα του Τμήματος Περιβάλλοντος
Δημοσίευση: 10-06-2024 11:12 | Προβολές: 913
image
Ο Επίκουρος Καθηγητής Βασίλειος Γεροβασιλείου και ο υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Περιβάλλοντος Μάρκος Διγενής συμμετείχαν ως εκπαιδευτές στο σεμινάριο “Sub-Regional Training on Inventory and Monitoring of Marine Cave Habitats” που διοργανώθηκε στην Τυνησία από το Περιφερειακό Κέντρο Δράσης για τις Ειδικά Προστατευόμενες Περιοχές της Μεσογείου του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (RAC/SPA-UNEP/MAP), σε συνεργασία με την Ένωση Ταξινομικής της Τυνησίας (ATUTAX - Tunisian Association of Taxonomy).
Δελτίο Βιβλιοθήκης για τις ερευνητικές δημοσιεύσεις Μαρτίου-Απριλίου 2024
Δημοσίευση: 13-05-2024 13:13 | Προβολές: 3296
image
Η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Ιονίου Πανεπιστημίου δημοσιεύει το δελτίο για την ερευνητική παραγωγή του Ιονίου Πανεπιστημίου, όπως αυτή καταγράφεται στη βάση Scopus και στον εκδοτικό οίκο ανοικτής πρόσβασης MDPI για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2024.
Συμμετοχή μέλους ΔΕΠ και υποψήφιου διδάκτορα του Τμήματος Περιβάλλοντος σε διεθνές επιστημονικό συνέδριο
Δημοσίευση: 09-05-2024 21:05 | Προβολές: 755
image
Ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Περιβάλλοντος Βασίλειος Γεροβασιλείου συμμετείχε ως Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής και ως προεδρεύων (Chair) θεματικής ενότητας στο διεθνές επιστημονικό συνέδριο “8th European Conference on Scientific Diving (ECSD8)” που διοργανώθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) στο Ηράκλειο στις 22-26 Απριλίου 2024. Ο Δρ. Β. Γεροβασιλείου, ο υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Περιβάλλοντος κ. Μάρκος Διγενής και οι συνεργάτες τους παρουσίασαν στο συνέδριο τέσσερις προφορικές ανακοινώσεις και μία αναρτημένη ανακοίνωση (poster).
Επιμορφωτικό Πρόγραμμα REGINA-MSP "Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός σε όλες τις χωρικές κλίμακες: από τη θεωρία στην πράξη"
Δημοσίευση: 25-04-2024 12:26 | Προβολές: 440
Συνημμένα αρχεία
gr  pdf.png  Ατζέντα Σεμιναρίου
Mέγεθος: 430.82 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
image
Tο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης φιλοξένησε τις εργασίες του Επιμορφωτικού Προγράμματος REGINA-MSP στις 23-25 Απριλίου 2024, με αντικείμενο "Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός σε όλες τις χωρικές κλίμακες: από τη θεωρία στην πράξη". Το Τμήμα Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου (ΙΠ) συμμετείχε στη δεύτερη μέρα των εργασιών με εισήγηση του Αναπληρωτή Καθηγητή Γεωργίου Καρρή με τίτλο "Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός, ενεργειακή μετάβαση και υπεράκτια αιολικά πάρκα: ελαχιστοποιώντας τις επιπτώσεις και προάγοντας τα θετικά αποτελέσματα".
Eπίσκεψη καθηγητών του Τμήματος Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο της Cordoba
Δημοσίευση: 23-04-2024 20:42 | Προβολές: 320
image
Kατά την επίσκεψη καθηγητών του Τμήματος Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο της Cordoba μέσω του προγράμματος Erasmus+, oι καθηγητές Ιωάννης Φωτίδης, Αδαμαντία Καμπιώτη και Χρήστος Καρύδης, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στους φοιτητές και στο ακαδημαϊκό προσωπικό του πανεπιστημίου της Cordoba, το πρόγραμμα και τις εγκαταστάσεις του Τμήματος Περιβάλλοντος όπως και τα δύο διατμηματικά μεταπτυχιακά προγράμματα που συντονίζει το Τμήμα. Επιπροσθέτως ο κ. Φωτίδης και η κα. Καμπιώτη πραγματοποίησαν παρουσιάσεις σχετικές με θέματα των γνωστικών τους αντικειμένων.
Συμμετοχή μέλους ΔΕΠ του Τμήματος Περιβάλλοντος σε διεθνή επιστημονική έρευνα
Δημοσίευση: 15-04-2024 11:32 | Προβολές: 251
image
Μια σημαντική διεθνής επιστημονική εργασία δημοσιεύτηκε πρόσφατα με τη συμμετοχή του Αναπλ. Καθηγητή του Τμήματος Περιβάλλοντος Κων/νου Ποϊραζίδη. Η εργασία με τίτλο “Safeguarding the last stronghold: Ecology and conservation of Asiatic Cheetah's prey species in Turan Biosphere Reserve (Iran)”,σχετίζεται με την προστασία ενός απειλούμενου με εξαφάνιση είδους, του Cheetach (είδος λεοπάρδαλης) στο μακρινό Ιράν και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο εκπόνησης διδακτορικής διατριβής, στο Τμήμα Βοτανικής και Έρευνας Βιοποικιλότητας του Πανεπιστημίου της Βιέννης με τη συνεργασία του Τμήματος Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου, του Τμήματος Φυσικών Πόρων του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Ισφαχάν (Ιράν) και της Σχολής Περιβαλλοντικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Βιοεπιστημών της Πράγας (Τσεχία).
Συνεργασία Ιονίου Πανεπιστημίου και Πράσινου Ταμείου για τις Πυρόπληκτες Περιοχές του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας - Ημερίδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης στο Πελόπιο
Δημοσίευση: 20-03-2024 12:49 | Προβολές: 260
image
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 15-03-2024, στο Μπαντούνειο Πολιτιστικό Κέντρο Πελοπίου, η ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τον προσδιορισμό των γεωχημικών και ορυκτολογικών χαρακτηριστικών των εδαφών σε πυρόπληκτες περιοχές, από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2021, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας. Στα πλαίσια της ημερίδας παρουσιάστηκαν, από τον Επιστημονικό Υπεύθυνο του έργου, Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Διονύσιο Παναγιωτάρα και τους συνεργάτες του, τα γεωχημικά και ορυκτολογικά χαρακτηριστικά των εδαφών σε πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας καθώς και ο βαθμός της φυσικής αναγέννησης των καμένων δασικών εκτάσεων της περιοχής.
Δελτίο Βιβλιοθήκης για τις ερευνητικές δημοσιεύσεις Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2024
Δημοσίευση: 11-03-2024 14:03 | Προβολές: 3475
image
Η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Ιονίου Πανεπιστημίου δημοσιεύει το δελτίο για την ερευνητική παραγωγή του Ιονίου Πανεπιστημίου, όπως αυτή καταγράφεται στη βάση Scopus και στον εκδοτικό οίκο ανοικτής πρόσβασης MDPI για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2024.
MicroPower - Ερευνητικό πρόγραμμα βιοενίσχυσης για την παραγωγή βιοενέργειας
Δημοσίευση: 19-02-2024 14:52 | Προβολές: 258
image
MicroPower-Bioaugmentation of specialized microbial consortia to optimize the overall anaerobic digestion process Κοινό Ερευνητικό πρόγραμμα ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων με στόχο την καθιέρωση της βιοενίσχυσης για την παραγωγή βιοενέργειας. Συντονιστής του προγράμματος είναι ο Επίκουρος Καθηγητής Ιωάννης Φωτίδης από το Τμήμα Περιβάλλοντος του Ιόνιου Πανεπιστήμιου. https://micropower.gr/
Δημοσίευση έρευνας "Τα υπόγεια ύδατα και η θεμελιώδης σημασία τους για την πλανητική υγεία"
Δημοσίευση: 18-12-2023 09:39 | Προβολές: 1339
image
Τα υπόγεια ύδατα έχουν θεμελιώδη σημασία για τη βιοποικιλότητα της Γης. Νέα έρευνα 51 επιστημόνων από ολόκληρο τον κόσμο, στην οποία συμμετείχε ως μέρος της βασικής ομάδας ο Δρ. Βασίλης Γεροβασιλείου, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου, αποδεικνύει ότι πάνω από τα μισά οικοσυστήματα της επιφάνειας του πλανήτη αλληλεπιδρούν με υπόγεια ύδατα, καθιστώντας αυτά τα εν πολλοίς άγνωστα οικοσυστήματα ως βασικά συστατικά της πλανητικής υγείας.
Ημερίδα – «Τα σχολεία υιοθετούν χερσαία και παράκτια οικοσυστήματα της Ελλάδας»
Δημοσίευση: 12-12-2023 22:43 | Προβολές: 248
image
Πραγματοποιήθηκε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου η ημερίδα του Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία - ΚΕΠΕΑ Κρεστένων στα πλαίσια του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. «Τα σχολεία υιοθετούν χερσαία και παράκτια οικοσυστήματα της Ελλάδας». Η ημερίδα απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς Π/θμιας και Δ/θμιαςΕκπ/σης της ΠΕ Ηλείας. Στην ημερίδα συμμετείχε ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Περιβάλλοντος Διονύσιος Παναγιωτάρας με ομιλία του με θέμα “Περιβαλλοντική Προστασία και Διαχείριση Υγροτόπων”.
Εκπαιδευτική εκδρομή στο Μουσείο Χέλμη Φυσικής Ιστορίας
Δημοσίευση: 12-12-2023 09:25 | Προβολές: 711
image
Την Παρασκευή 1/12/2023 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή στο Μουσείο Χέλμη Φυσικής Ιστορίας στο πλαίσιο μαθημάτων του Α’ εξαμήνου του Τμήματος Περιβάλλοντος. Οι φοιτητές του Τ.Π. είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του μουσείου από το προσωπικό του και τους διδάσκοντες του Τ.Π., μαθαίνοντας σχετικά με τη χερσαία και θαλάσσια βιοποικιλότητα, τα διαφορετικά οικοσυστήματα του Ιονίου και τα πετρώματα της Ελλάδας και του κόσμου.
Συμμετοχή μέλους ΔΕΠ του Τμήματος Περιβάλλοντος σε Διημερίδα του ΟΦΥΠΕΚΑ στο Καστελόριζο
Δημοσίευση: 27-10-2023 10:31 | Προβολές: 1009
image
Ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Περιβάλλοντος Βασίλειος Γεροβασιλείου συμμετείχε σε διημερίδα με θέμα «Μελέτες και Δράσεις Διαχείρισης για τη Διατήρηση της Βιοποικιλότητας & την Προστασία Ειδών & Οικοτόπων στο πλαίσιο του ΥΜΕΠΕΡΑΑ, Παρουσίαση Αποτελεσμάτων», που διοργανώθηκε στις 16-17 Οκτωβρίου 2023 στο Καστελόριζο από τη Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Νοτιο-Ανατολικού Αιγαίου του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α). Στόχος της διημερίδας ήταν η προβολή των μελετών και των δράσεων που υλοποιήθηκαν για την προστασία ειδών και οικοτόπων των προστατευόμενων περιοχών των Δωδεκανήσων. Ο Δρ. Γεροβασιλείου παρουσίασε στη διημερίδα εισήγηση με θέμα «Δράσεις βελτίωσης του καθεστώτος διατήρησης των θαλάσσιων σπηλαίων και ταχεία εκτίμηση πιέσεων/απειλών, αλλόχθονων και προστατευόμενων βενθικών ειδών στην περιοχή ευθύνης της Μονάδας Διαχείρισης Νοτιο-Ανατολικού Αιγαίου».
Ημερίδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης Συνεργασία Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης με Ιόνιο Πανεπιστήμιο και Πράσινο Ταμείο
Δημοσίευση: 26-10-2023 19:17 | Προβολές: 264
image
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 25-10-2023 στη Βάρδα, η ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με την περιβαλλοντική προστασία και οικοτουριστική διαχείριση του δάσους Κουνουπελίου Ηλείας. Η ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του έργου με τίτλο: «Επίδραση της κλιματικής αλλαγής και προσδιορισμός της τρωτότητας του οικοσυστήματος Δάσους Κουνουπελίου Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης Ηλείας. Διερεύνηση των οικοσυστημικών λειτουργιών των τρωτών σημείων του Φυσικού περιβάλλοντος με σκοπό την Οικοτουριστική Ανάπτυξη και Περιβαλλοντική Προστασία του».
Συνεργασία Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης με Ιόνιο Πανεπιστήμιο και Πράσινο Ταμείο: Εκπαιδευτική Συνάντηση στο Δάσος Κουνουπελίου με την Ομάδα Τέχνης Εθελοντισμού και Πολιτισμού Heterronymous
Δημοσίευση: 17-10-2023 10:42 | Προβολές: 234
Σημαντική Ημερομηνία: 17-10-2023
[Έληξε]
image
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 13-10-2023, η εκπαιδευτική συνάντηση με την Ομάδα Τέχνης, Εθελοντισμού και Πολιτισμού Heterronymous και τον Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου Δρ. Διονύσιο Παναγιωτάρα στο Δάσος Κουνουπελίου Ηλείας. Ο κος Παναγιωτάρας συνομίλησε και ενημέρωσε τα μέλη της Ομάδας Τέχνης, Εθελοντισμού και Πολιτισμού Heterronymous σχετικά με την προστασία και την ανάδειξη αυτού του τόσο όμορφου και σημαντικού οικοσυστήματος. Επίσης είχε την ευκαιρία να εξηγήσει τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα από τις φυσικές αλλά και τις ανθρωπογενείς πιέσεις και να αναλύσει τις καλές πρακτικές ορθολογικής διαχείρισης και προστασίας του. Τέλος οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης καθαρίζοντας περιοχή του δάσους από πλαστικά απορρίμματα.
Συμμετοχή μέλους ΔΕΠ, υποψήφιου διδάκτορα και φοιτητών του Τμήματος Περιβάλλοντος σε διεθνή επιστημονική συνάντηση εργασίας
Δημοσίευση: 20-09-2023 09:35 | Προβολές: 1482
image
Ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Περιβάλλοντος Βασίλειος Γεροβασιλείου, ο υποψήφιος διδάκτορας Μάρκος Διγενής, ο μεταπτυχιακός απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Γένουας Afredo Marchiò που πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στο Τμήμα Περιβάλλοντος και οι προπτυχιακοί φοιτητές Φώτιος Νατσιός και Μαρία Ευθυμίου συμμετείχαν με μία προφορική και τρεις αναρτημένες ανακοινώσεις (posters) στη διεθνή επιστημονική συνάντηση εργασίας “5th International Workshop on Taxonomy of Atlanto-Mediterranean Deep-Sea & Cave Sponges” που πραγματοποιήθηκε στο Rapallo της Ιταλίας στις 11-16 Σεπτεμβρίου 2023.
Δελτίο Βιβλιοθήκης για τις ερευνητικές δημοσιεύσεις Ιουλίου-Αυγούστου 2023
Δημοσίευση: 13-09-2023 10:20 | Προβολές: 10279
image
Η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Ιονίου Πανεπιστημίου δημοσιεύει το δελτίο για την ερευνητική παραγωγή του Ιονίου Πανεπιστημίου, όπως αυτή καταγράφεται στη βάση Scopus και στον εκδοτικό οίκο ανοικτής πρόσβασης MDPI για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2023.
Συμμετοχή μέλους ΔΕΠ του Τμήματος Περιβάλλοντος σε συνάντηση στρογγυλής τράπεζας στην Κέρκυρα
Δημοσίευση: 24-07-2023 10:47 | Προβολές: 513
image
Ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Περιβάλλοντος Βασίλειος Γεροβασιλείου συμμετείχε σε συνάντηση στρογγυλής τράπεζας με τίτλο «Προβλήματα και απειλές στο Παράκτιο και Θαλάσσιο Περιβάλλον» που διοργανώθηκε από την Αναπτυξιακή Ιονίων Νήσων ΑΑΕ ΟΤΑ «Ανιόν» την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας. Ο τίτλος της ομιλίας του Δρ. Γεροβασιλείου ήταν «Βιοποικιλότητα των Ελληνικών Θαλασσών, Πιέσεις & Απειλές : Η περίπτωση του Ιονίου Πελάγους».
Δελτίο Βιβλιοθήκης για τις ερευνητικές δημοσιεύσεις Μαΐου-Ιουνίου 2023
Δημοσίευση: 04-07-2023 10:11 | Προβολές: 9288
image
Η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Ιονίου Πανεπιστημίου δημοσιεύει το δελτίο για την ερευνητική παραγωγή του Ιονίου Πανεπιστημίου, όπως αυτή καταγράφεται στη βάση Scopus και στον εκδοτικό οίκο ανοικτής πρόσβασης MDPI για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο 2023.
Συνάντηση εργασίας ΒΙΟΜΝΗΜΕΣ
Δημοσίευση: 21-06-2023 13:25 | Προβολές: 383
Έναρξη: 21-06-2023 |Λήξη: 02-07-2023
[Έληξε]
image
Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο/Τμήμα Περιβάλλοντος σας προσκαλεί στη συνάντηση εργασίας που διοργανώνει στο πλαίσιο του έργου «ΒΙΟΜΝΗΜΕΣ» ": Οι ΜΝΗΜειακοί ΕλαιώνεΣ/Ελαιόδεντρα Οι ΜΝΗΜειακοί ΕλαιώνεΣ και ελαιόδεντρα : Καταγραφή, Αποτύπωση, Χρονολόγηση και Ανάδειξή τους ως υψηλής αξίας οικοσυστήματα», στις 3/7/23 - 19:00 στο Αμφιθέατρο του Ιονίου Πανεπιστημίου-Τμήμα Περιβάλλοντος
Παρουσίαση μελέτης προληπτικής συντήρησης και εξοπλισμού της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ζακύνθου για τη διάσωση των σπάνιων εκδόσεων και τη συντήρηση του βιβλιακού της πλούτου
Δημοσίευση: 31-05-2023 16:57 | Προβολές: 427
Σημαντική Ημερομηνία: 31-05-2023
[Έληξε]
image
Το περιεχόμενο της μελέτης προληπτικής συντήρησης και εξοπλισμού της Δημόσιας Βιβλιοθήκης παρουσίασαν το απόγευμα της Παρασκευής στο Αναγνωστήριο της Δ.Ι.Β.Ζ. , o Αναπλ. Καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου Χρ. Καρύδης και ο συντηρητής της Εθνικής Βιβλιοθήκης δρ Νίκος Σαρρής. - Άρθρο της εφημερίδας ΕΡΜΗΣ
Βιομνήμες, οι μνημειακοί ελαιώνες και η μνήμη: Δράση με τη συμμετοχή φοιτητών του τμήματος Περιβάλλοντος
Δημοσίευση: 26-05-2023 18:09 | Προβολές: 334
Έναρξη: 26-05-2023 |Λήξη: 26-06-2023
[Έληξε]
image
Στο πλαίσιο του έργου Βιομνήμες στις 24/5/23 πραγματοποιήθηκε δράση ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης με 200 μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στον μνημειακό ελαιώνα του Άγιου Λύπιου ως συνδεδεμένη δράση με την έκθεση Βιομνήμες που επισκέφθηκαν 900 μαθητές κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Επιστημονικός υπεύθυνος του έργου Βιομνήμες και υπεύθυνος οργάνωσης της έκθεσης και των δράσεων είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής του τμήματος Περιβάλλοντος Αριστοτέλης Μαρτίνης.
Παρουσίαση μελέτης προληπτικής συντήρησης βιβλιακού και αρχειακού υλικού Παρασκευή 26 Μαϊου 2023 στις 19:00 στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη της Ζακύνθου
Δημοσίευση: 25-05-2023 18:35 | Προβολές: 422
Έναρξη: 25-05-2023 |Λήξη: 26-05-2023
[Έληξε]
image
Την Παρασκευή 26 Μαϊου 2023 στις 19:00, στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη της Ζακύνθου, θα παρουσιαστεί η μελέτη προληπτικής συντήρησης του βιβλιακού και αρχειακού υλικού και η εφαρμογή της, που υλοποιήθηκε από το Τμήμα Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου. Ομιλητές: Αναπλ. Καθηγητής Χρήστος Καρύδης, Τμήμα Περιβάλλοντος Ιονίου Πανεπιστημίου Δρ. Νικόλαος Σαρρής, Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος
Σελίδα 1 / 3 : >>>
<< <
Ιούλιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Σήμερα, Σάββατο 27-07-2024
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας