en

Εγκαίνια του Ινστιτούτου Ψηφιακής Βιοϊατρικής στη Ζάκυνθο - Έξι Αρχικές Συνεργασίες

ShareThis
Δημοσίευση: 23-10-2023 11:09 | Προβολές: 3163
image

Με την παρουσία σημαντικών προσκεκλημένων, συμπεριλαμβανομένων αντιπροσώπων της δημοτικής και περιφερειακής αρχής, του Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθ. Ανδρέα Φλώρου, και του Προέδρου του Πανεπιστημιακού Κέντρου ´Ερευνας και Καινοτομίας (ΠΑΚΕΚ), Καθ. Παναγιώτη Βλάμου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Ινστιτούτου Ψηφιακής Βιοϊατρικής στη Ζάκυνθο, την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023, τα οποία σηματοδότησαν την αρχή μιας νέας εποχής στον τομέα της ψηφιακής υγείας και βιοϊατρικής.

Tο Ινστιτούτο ανακοίνωσε έξι αρχικές συνεργασίες με αναγνωρισμένους επιστήμονες και ιδρύματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Oι συνεργασίες αυτές, που αναμένεται να διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στην προώθηση της έρευνας και της ανάπτυξης στον τομέα της ψηφιακής βιοϊατρικής,  περιλαμβάνουν την Ιατρική Σχολή McGovern Medical School του Πανεπιστημίου του Τέξας, (UTHealth Houston), Αμερική, το Πανεπιστήμιο Wilfrid Laurier, Καναδά, το TranslaTUM - Κέντρο Μεταφραστικής Έρευνας Καρκίνου του Πανεπιστημίου του  Μονάχου, Γερμανία, το Πάρκο Καινοτομίας JOIST,  Ελλάδα, την Ιατρική Σχολή Αθηνών του ΕΚΠΑ και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (ΕΚΕΦΕ) «Δημόκριτος».

Αντιπρύτανης Καθ. Αικατερίνη Καμπάση, Διευθύντρια του Ινστιτούτου Ψηφιακής Βιοϊατρικής, δήλωσε πως «οι συνεργασίες αυτές συνιστούν ένα βήμα προς την επίτευξη των στρατηγικών στόχων του Ινστιτούτου, περιλαμβανομένης της προώθησης της έρευνας και της διάδοσης της γνώσης στον τομέα της ψηφιακής υγείας». Το πρώτο πρόγραμμα, σε συνεργασία με την ιατρική σχολή του ΕΚΠΑ και υποστηριζόμενο από το Unesco Institution for Information Technologies in Education, αφορά το πολύ σημαντικό θέμα «Παιδιά, έφηβοι και διαδίκτυο: Δυνατότητες και προκλήσεις του διαδικτυακού κόσμου».

Ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος, τόνισε ότι: «Η παρουσία του Ιονίου Πανεπιστημίου στην πόλη της Ζακύνθου ενισχύεται σημαντικά, δημιουργώντας έναν πόλο ερευνητικής αριστείας και ένα οικοσύστημα έρευνας, προσανατολισμένο στον μετασχηματισμό των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΚΕΚ, κ. Βλάμος, υπογράμμισε ότι «το τελευταίο διάστημα έχουν δημιουργηθεί τρία νέα ινστιτούτα στο ΠΑΚΕΚ και αυτό είναι το δεύτερο που εγκαινιάζεται. Οι συνεργασίες που ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων προετοιμάζουν το έδαφος για την επιτυχημένη πορεία του νέου Ινστιτούτου».

Τέλος, εκ μέρους του Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας, ο Αν. Καθηγητής Θεμιστοκλής Έξαρχος επεξήγησε τις δυνατότητες συνεργασίας με το εργαστήριο του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου. Σε απευθείας σύνδεση από την Κέρκυρα, ο Επίκουρος Καθηγητής Αριστείδης Βραχάτης, παρουσίασε τις εγκαταστάσεις του εργαστηρίου και τις πιθανές συνέργειες των δύο δομών.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου μπορείτε να βρείτε στο https://ucri.ionio.gr/indibio/.



Επιστροφή
<< <
Απρίλιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Σήμερα, Σάββατο 27-04-2024
Προσεχώς
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας