en

Ανακοίνωση Πρυτανείας Ιονίου Πανεπιστημίου για τους συμμετέχοντες προγράμματος Erasmus 2019-2020

ShareThis
Δημοσίευση: 13-03-2020 22:01 | Προβολές: 15172
image

Ενημερώνουμε το προσωπικό και τους υποτρόφους Εrasmus του Ιδρύματός μας ότι, λόγω του των διεθνών εξελίξεων στο θέμα του κοροναϊού, με απόφαση της Συγκλήτου του Ιδρύματος, υπάγονται στην κατηγορία της «ανωτέρας βίας» οι ακόλουθες περιπτώσεις κινητικότητας:

1. Φοιτητές που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο εξωτερικό (για το χειμερινό ή/και το εαρινό εξάμηνο) και επιθυμούν να επιστρέψουν ή έχουν ήδη επιστρέψει εσπευσμένα στην Ελλάδα και το πραγματικό διάστημα της μέχρι τώρα μετακίνησής τους είναι μικρότερο της ελάχιστης επιλέξιμης περιόδου.

Για την κατηγορία αυτή γίνεται εφαρμογή του άρθρου 3.6. της Σύμβασης Επιχορήγησής τους και λόγω ανωτέρω βίας οι ανωτέρω φοιτητές δεν θα επιστρέψουν το 80% του συνολικού ποσού της υποτροφίας που έχουν λάβει. Οι υπότροφοι συνεχίζουν κανονικά τις σπουδές τους στο Τμήμα τους κατά το τρέχον ακαδημαϊκό εξάμηνο.

2. Φοιτητές που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο εξωτερικό και επιθυμούν να παραμείνουν εκεί, έως ότου ανοίξουν οι φορείς υποδοχής (πανεπιστήμια, κλπ.), προκειμένου να ολοκληρώσουν την περίοδο σπουδών/ πρακτικής άσκησης:

Οι εν λόγω φοιτητές δύναται να λάβουν επιχορήγηση και για το διάστημα των ημερών διακοπής, για το οποίο δεν πραγματοποιήθηκε καμία δραστηριότητα. Εάν οι φοιτητές αιτηθούν παράταση της κινητικότητάς τους λόγω του κοροναϊού για την ολοκλήρωση της δραστηριότητας τους, το αίτημα θα πρέπει να γίνει σύμφωνα με το άρθρο 2.5 της Σύμβασης Επιχορήγησης του Φοιτητή για Σπουδές/Πρακτική Άσκηση (1 μήνα πριν τη λήξη της προγραμματισμένης περιόδου κινητικότητας) και των σχετικών οδηγιών του Γραφείου Erasmus του Ιονίου Πανεπιστημίου (https://sites.ionio.gr/international/gr/erasmus/#30).

3. Φοιτητές/ Προσωπικό που δεν έχουν μετακινηθεί ακόμη στο εξωτερικό οφείλουν να ακυρώσουν την προγραμματισμένη περίοδο κινητικότητας, λαμβάνοντας το ποσό των πραγματικών δαπανών (realcost) που έχουν ήδη πραγματοποιήσει βάσει αποδείξεων (εισιτηρίων, διαμονής, ασφάλισης). Σημειώνεται ότι δεν αποζημιώνονται ποσά για τα οποία θα λάβουν αποζημίωση από το Ίδρυμα υποδοχής τους (fees, κόστος διαμονής). Σε αυτή την περίπτωση θα κατατεθούν αντίγραφα των αποδείξεων αυτών των αποζημιώσεων. Επιπλέον συμμετέχοντες αυτής της κατηγορίας θα πρέπει να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599 ότι οι πραγματικές δαπάνες που θα καλυφθούν από το Πρόγραμμα Erasmus δεν θα εισπραχθούν παράλληλα από άλλη πηγή. Τέλος, οι φοιτητές της κατηγορίας αυτής συνεχίζουν κανονικά τις σπουδές τους στο Τμήμα τους κατά το τρέχον ακαδημαϊκό εξάμηνο.

4. Όσοι μετακινούμενοι στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ είναι εγκλωβισμένοι σε χώρα (κλειστά σύνορα), θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες της χώρας υποδοχής και, όταν καταστεί εφικτό, να επιστρέψουν. Για την αποζημίωση τους θα ισχύουν όλα όσα αναφέρονται στην περίπτωση 1.

5. Εισερχόμενοι φοιτητές που βρίσκονται ήδη στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο για σπουδές οφείλουν να ενημερώσουν το Ίδρυμα για τις προθέσεις τους (παραμονή ή εσπευσμένη αναχώρηση).

6. Από την λήψη της παρούσας και μέχρι νεωτέρας, ακυρώνονται όλες οι κατηγορίες εισερχόμενης κινητικότητας (φοιτητών και προσωπικού) που δεν έχουν ήδη ξεκινήσει.


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
<< <
Μάρτιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Σήμερα, Παρασκευή 29-03-2024
Πρόγραμμα Υποτροφιών Ιδρύματος Μποδοσάκη-Ακαδ.έτος 2024-2025
Έναρξη: 02-02-2024 |Λήξη: 29-03-2024
[Σε Εξέλιξη]
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας