en

Συνεργασία Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης με Ιόνιο Πανεπιστήμιο και Πράσινο Ταμείο: Εκπαιδευτική Συνάντηση στο Δάσος Κουνουπελίου με την Ομάδα Τέχνης Εθελοντισμού και Πολιτισμού Heterronymous

ShareThis
Δημοσίευση: 17-10-2023 10:42 | Προβολές: 199
Σημαντική Ημερομηνία: 17-10-2023
[Έληξε]
Συμμετέχοντα Μέλη
Διονύσιος Παναγιωτάρας
image

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 13-10-2023, η εκπαιδευτική συνάντηση με την Ομάδα Τέχνης, Εθελοντισμού και Πολιτισμού Heterronymous και τον Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου Δρ. Διονύσιο Παναγιωτάρα στο Δάσος Κουνουπελίου Ηλείας.

Ο κος Παναγιωτάρας συνομίλησε και ενημέρωσε τα μέλη της Ομάδας Τέχνης, Εθελοντισμού και Πολιτισμού Heterronymous σχετικά με την προστασία και την ανάδειξη αυτού του τόσο όμορφου και σημαντικού οικοσυστήματος. Επίσης είχε την ευκαιρία να εξηγήσει τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα από τις φυσικές αλλά και τις ανθρωπογενείς πιέσεις και να αναλύσει τις καλές πρακτικές ορθολογικής διαχείρισης και προστασίας του. Τέλος οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης καθαρίζοντας περιοχή του δάσους από πλαστικά απορρίμματα.

Η εκπαιδευτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του έργου με τίτλο: «Επίδραση της κλιματικής αλλαγής και προσδιορισμός της τρωτότητας του οικοσυστήματος Δάσους Κουνουπελίου Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης Ηλείας. Διερεύνηση των οικοσυστημικών λειτουργιών των τρωτών σημείων του Φυσικού περιβάλλοντος με σκοπό την Οικοτουριστική Ανάπτυξη και Περιβαλλοντική Προστασία του».

Το έργο χρηματοδοτείτε από το Πράσινο Ταμείο και υλοποιείται από τον Ε.Λ.Κ.Ε. Ιονίου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με τον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Στα πλαίσια του έργου, θα επιτευχθεί εκτίμηση των περιβαλλοντικών πιέσεων του οικοσυστήματος στο δάσος Κουνουπελίου, με σκοπό την περιβαλλοντική προστασία και βιωσιμότητά του και την προσαρμογή του στα νέα κλιματικά δεδομένα. Επιπρόσθετα και σε συνδυασμό με τα μέτρα περιβαλλοντικής προστασίας θα προταθούν και τρόποι ήπιας οικοτουριστικής ανάπτυξη της περιοχής, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, ώστε να αποτελέσει ελκυστικό προορισμό και πόλο επισκεπτών στην διάρκεια του έτους.

Το έργο εντάσσεται στον σχεδιασμό του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης για την συνεργασία του με τα ερευνητικά κέντρα και τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας, ώστε να μπορέσει ο δήμος να αξιοποιήσει όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα επιφέρουν την προστασία του οικοσυστήματος και την πολυπόθητη ανάπτυξη στην περιοχή.


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
<< <
Απρίλιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Σήμερα, Σάββατο 27-04-2024
Προσεχώς
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας